Negroni, osvěžující koktejlík z dílny italských mistrů
04.04.2013 18:36
Ochutnejte nápoj „negroni“
Co můžete ochutnat ve Florencii? Například koktejl negroni. Variant tohoto chutného koktejlu existuje více. Ten klasický obsahuje díl ginu, díl Campari a jeden díl vermutu. Nápoj údajně vznikl v roce 1919 ve florentské kavárně Casoni (dnes patří kavárna slavnému módnímu návrháři Cavallimu). Když se v té době objevil v kavárně hrabě Camillo Negroni, jako obvykle si objednal svůj oblíbený nápoj Americano. Americano, jak známo, obsahuje Campari a Vermouth Rosso v poměru 1:2, celé je to ochuceno a dozdobeno citronovou kůrou. Signore Negroni měl tenkrát asi špatný den, možná se jen potřeboval trochu více posilnit, a tak požádal barmana Fosca Scarselliho o jednu ingredienci navíc – požádal jej o gin. Barman nový koktejl ještě upravil a místo citronové kůry do nápoje vložil kůru pomerančovou. Koktejl se stal rychle oblíbeným a rodina Negroni brzo založila v italském Trevisu továrnu na výrobu tohoto osvěžujícího nápoje. V Miláně se často setkáte s variantou „negroni sbagliato“, tedy „špatné negroni“. Do něj se místo ginu přidává šumivé víno prosecco. Tak ať vám tento aperitiv chutná!
———
Zpět